Bananencupcakes met een pindakaascrème

Deze bananencupcakes met pindakaascrème zijn helemaal niet moeilijk te maken. Een leuk klusje voor een regenachtige woensdagmiddag, met de kinderen van die lekkere cupcakes met banaan en pindakaas maken!

Porties

12

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks, Theetijd

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 el citroensap
  • 115 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 150 ml volle yoghurt, op kamertemperatuur
  • 175 ml slagroom
  • 35 g Calvé Pindakaas
  • 12 gedroogde bananenchips
  • 2 el ongezouten pinda's
  • Extra nodig: muffinbakblik met 12 holletjes, 12 papieren cupcakevormjes, mixer met garde(s), spuitzak met kartelmondje
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    12

    • Energie 294
    • Eiwit 5.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 26.7g
    • Koolhydraten excl. vezel 25.7g
    • Suikers 13.5g
    • Vezels 1.0g
    • Vet 19.1g
    • Verzadigd vet 10.3g
    • Onverzadigd vet 7.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.1g
    • Meervoudig onverzadigde 1.0g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 96mg
    • Natrium 175mg
    • Zout 0.44g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 3%
    • Vitamine A 9%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Pel en prak de banaan (± 100 g) op een bord fijn. Schep het citroensap erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en een snuf zout door elkaar.

  2. Klop de boter met de suiker lichtgeel en romig. Voeg 1 ei toe en klop totdat het ei helemaal is opgenomen. Voeg het volgende ei toe en klop weer totdat het is opgenomen. Voeg dan het laatste ei toe en klop alles tot een luchtig en romig mengsel.

  3. Voeg het bakmeelmengsel, de banaan met het citroensap en de yoghurt toe en spatel alles met grote slagen door elkaar.

  4. Verdeel het beslag met 2 lepels over de cupcakevormpjes en bak ze in 20 minuten in de voorverwarmde ovenlicht goudbruin en gaar.

  5. Zet de oven uit en laat de cupcakes 10 minuten in de oven met geopende deur staan. Neem de vorm uit de oven en wip de cupcakes met behulp van een vork uit de vorm. Laat ze op een rooster helemaal afkoelen.

  6. Klop de slagroom met de mixer met garde(s) stijf. Voeg de pindakaas toe en klop er kort doorheen. Doe de pindakaasroom in de spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes. Garneer met de bananenchips en de pinda’s.