Ingrediënten
- 100 g rozijnen
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- 1 tl kaneelpoeder
- 150 g lichte basterdsuiker
- 100 g zachte boter
- 2 grote eieren
- 100 g Calvé Pindakaas
- 450 g rijpe bananen
- 1 kleine banaan
- 75 g pompoenpitten
- 75 g ongezouten pinda's
- Extra nodig: handmixer, 1 broodvorm (12 x 23 cm) bekleed met bakpapier of cakevorm
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 175 °C. Wel de rozijnen ± 15 minuten in 50 ml warm water. Laat ze uitlekken.
-
Roer het bakmeel met de baksoda, het bakpoeder, de kaneelpoeder, de suiker en een snufje zout door elkaar. Mix met de handmixer de boter er doorheen tot een kruimelig mengsel.
-
Klop de eieren met de pindakaas los. Pel de 450 g bananen en prak ze heel fijn. Schep ze door het ei en voeg het mengsel met de rozijnen, 50 g pompoenpitten en 50 g pinda’s aan het bakmeelmengsel toe. Spatel het goed door elkaar en doe het over in de vorm.
-
Pel de kleine banaan en snijd hem overlangs middendoor. Leg de helften met de snijkanten naar boven op het beslag en druk iets aan. Strooi de rest van de pinda’s en de pompoenpitten over het beslag in de vorm en druk met vlakke hand iets aan.
-
Bak het bananenbrood, in de voorverwarmde oven in ± 60 minuten bruin en gaar. Controleer 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd of het brood niet te donker wordt. Verlaag de temperatuur zo nodig naar 160 °C.
-
Neem het bananen-pindakaasbrood uit de oven en laat hem 10 minuten op een rooster in de vorm afkoelen Verwijder de vorm en laat het bananenbrood verder op het rooster afkoelen.
-
Bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie of een passende goed afsluitbare trommel. Lekker met maple syrup.
Zat er iets tussen wat je lekker vindt? Kijk hier voor meer ideeën:
-
Pindakaas Kruidnoten
Heb je al een keer pindakaas kruidnoten gemaakt? Met Calvé pindakaas maak je er bijzondere kruidnoten van! Een leuk karweitje om samen met de kinderen kruidnoten te bakken voor een Sinterklaas avond!
-
Pindakaas koeken
Heerlijke pindakaas koeken bakken in de oven doe je eenvoudig zelf met Calvé Pindakaas. Heerlijk voor bij de koffie of bij een High Tea. Bak er lekker veel, want iedereen is er dol op.

Probeer onze nieuwe range met heerlijke sausjes!
Bijvoorbeeld de Honing Mosterd saus, waarbij je de hele mosterdzaadjes en honing echt proeft! Deze saus is heeft een stevige structuur, waardoor de saus perfect is om te dippen. Daarnaast zit de saus in erg mooie potjes, die je zo op tafel zet tijdens de borrel of tijdens een avondje gourmetten met je familie of vrienden.