Argentijnse steak

Voor een echt Argentijnse barbecue haal je goede Argentijnse steaks in huis. Met dit recept leer je eenvoudig en snel hoe je de beste marinade maakt en je de steaks perfect op smaak brengt.

Porties

4

Bereidingstijd

20 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 600 g Argentijnse steaks (à 150 g per stuk)
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 el verse peterselie
  • 3 el verse oregano
  • 2 tl cayennepeper
  • 250 ml olijfolie
  • 150 ml witte azijn
  • 4 el Calvé Knoflooksaus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 930
    • Eiwit 43.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 3.7g
    • Koolhydraten excl. vezel 3.1g
    • Suikers 2.0g
    • Vezels 0.5g
    • Vet 81.6g
    • Verzadigd vet 15.8g
    • Onverzadigd vet 61.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 51.5g
    • Meervoudig onverzadigde 6.5g
    • Trans vet 0.6g
    • Cholesterol 92mg
    • Natrium 174mg
    • Zout 0.44g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 23%
    • Kalium 23%
    • Vitamine C 11%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

  1. Meng 4 uitgeperste teentjes knoflook samen met de peterselie, oregano, cayennepeper, eventueel wat zout, olijfolie, witte azijn en 150 ml water. Leg de steaks in een ondiepe schaal en schenk de marinade erover. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat het vlees ‘t liefst een hele nacht marineren.

  2. Grill de steak op de BBQ tot de gewenste gaarheid. Serveer de Calvé knoflooksaus ernaast.