Aardbeien-pindashake

In deze aardbeien-pindashake gaat lekker veel fruit en met de pindakaas maak je er een bijzondere shake van. Wij weten zeker van zo'n lekkere pindakaasshake zal iedereen genieten.

Porties

2

Eetmoment

Ontbijt, Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 bananen
  • 8 grote aardbeien
  • 1 citroen
  • 5 el Calvé Pindakaas 100% pinda’s fijn of grof gemalen
  • 200 ml rijstemelk of halfvolle melk
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier, staafmixer of blender, 2 sierprikkers
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 145
    • Eiwit 1.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 31.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 28.5g
    • Suikers 20.9g
    • Vezels 2.9g
    • Vet 1.2g
    • Verzadigd vet 0.1g
    • Onverzadigd vet 0.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 41mg
    • Zout 0.11g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 13%
    • Vitamine C 93%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snijd de bananen in plakjes en was en halveer 7 van de aardbeien. Leg de banaanplakjes en de gehalveerde aardbeien op de met bakpapier beklede bakplaat en zet het 20 minuten in de diepvries.

  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil dun eraf en pers de vrucht uit. Doe het fruit uit de diepvries met de pindakaas in een hoge kom of in de kom van de blender en schenk er het citroensap en de melk op. Pureer alles met een staafmixer of in de blender tot een schuimige shake ontstaat.

  3. Schenk de shake in hoge glazen en garneer met de sierprikker met een halve aardbei eraan geprikt.