Aardappelsalade

Een heerlijke aardappelsalade met Accent-aardappelen, ham en Calvé Mayonaise. Extra lekker met een kippenpoot.

Porties

4

Bereidingstijd

30 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g aardappelen (Accent)
  • 2 el melk
  • 20 g hamblokjes
  • 1 el tijmblaadjes
  • 2 tl bieslook (fijngehakt)
  • 50 g paprika (blokjes)
  • 3 el Calvé Mayonaise
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 163
    • Eiwit 3.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 19.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 16.2g
    • Suikers 1.6g
    • Vezels 3.0g
    • Vet 8.9g
    • Verzadigd vet 1.0g
    • Onverzadigd vet 7.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.2g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 11mg
    • Natrium 52mg
    • Zout 0.13g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 28%
    • Kalium 12%
    • Vitamine C 33%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil en was de Accent aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in 15 minuten gaar, giet af en laat goed uitdampen.

  2. Meng de melk, de Calvé Mayonaise en ham door elkaar. Voeg de aardappeltjes, een snufje tijm, 2 snufjes bieslook en de paprikablokjes toe en meng totdat het crèmeachtig wordt. Voeg peper naar smaak toe.