Aardappelpuree

Deze aardappelpuree is liefde bij de eerste hap. Zo eenvoudig maar je wilt nooit meer anders. Vol van smaak door de bieslook en Calvé Mayonaise of Knoflook saus.

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 500 g kruimige aardappels
  • 6 el Calvé Mayonaise of Calvé Knoflook saus
  • 25 ml halfvolle melk
  • 2 tl bieslook (fijngehakt)
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 227
    • Eiwit 2.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 18.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 16.7g
    • Suikers 0.9g
    • Vezels 1.7g
    • Vet 16.5g
    • Verzadigd vet 1.4g
    • Onverzadigd vet 15.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 15mg
    • Natrium 89mg
    • Zout 0.22g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 2%
    • Kalium 10%
    • Vitamine C 11%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de kruimige aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in 20 minuten gaar..

  2. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer de Calvé mayonaise of de knolfooksaus en melk er goed doorheen en voeg tot het bieslook toe. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.