Gegrilde kip sandwich van de BBQ

Een lekkere en verrassende sandwich met kip, kaas, ui en Calvé barbecuesaus van de barbecue. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    20 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 400 g kippendijfilet
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 4 el Calvé Barbeque Saus
  • 4 lente-uien, in ringetjes
  • peper
  • zout
  • 8 plakjes zuurdesembrood
  • 30 g boter
  • 8 plakjes jonge kaas

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 619.81 kcal
Vet 32.02 g
Onverzadigd vet 14.18 g
Suikers 7.72 g
Vezels 2.73 g
Natrium 886.91 mg

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in fijne repen. Pel de rode ui en snipper deze fijn. Bak de kip met de rode ui in de olijfolie en roerbak tot de kip gaar is. Voeg de barbecuesaus en de lente-ui toe. Kruid met peper en zout.

  2. Bestrijk telkens één kant van de 8 sneetjes brood met boter. Leg een plakje kaas op de niet-beboterde kant en een flinke lepel gebakken kip. Leg er een sneetje kaas op en dek af met een tweede sneetje brood, met de beboterde kant naar boven. Maak zo 4 sandwiches.

  3. Gril de sandwiches op de barbecue ca. 3 minuten, tot de kaas mooi begint te smelten.